Misja i wartości

POLITYKA JAKOŚCI

 

Nieustannie podejmujemy starania aby nasze produkty cechowała najwyższa jakość i doskonały smak, stawiamy na rozwój i innowację, czyniąc naszą pracę pasją i oddaniem. Naszym nadrzędnym celem jest bezpieczeństwo żywności. To główne priorytety Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Siedlcach.

 

Powyższe założenia chcemy realizować poprzez:

  1. Zapewnienie bezpiecznego surowca, poprzez staranny dobór dostawców i kontrolę surowca.
  2. Inwestycję w park maszynowy, wprowadzanie innowacyjnych rozwiązań, które mają na celu usprawnić produkcję i uczynić ją bezpieczną na każdym etapie.
  3. Prowadzenie produkcji w oparciu o zasady Codex Alimentarius, Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Higienicznej (GHP), obowiązującego prawa żywnościowego oraz przepisów dotyczących ochrony środowiska. 
  4. Podnoszenie kwalifikacji i świadomości pracowników, tworzenie zespołu pracowników, w pełni zaangażowanych w powierzone im obowiązki.
  5. Szanowanie pracowników, przestrzeganie przepisów prawa i norm etyki zawodowej, dzięki czemu jesteśmy wiarygodnym pracodawcą.
  6. Analizę rynku i bieżący kontakt z klientem, w celu dostosowania asortymentu do Jego potrzeb i oczekiwań.
  7. Monitorowanie wpływu produkcji na środowisko.

 

Gwarantem osiągnięcia założonych celów jest wdrożenie i ciągłe doskonalenie w naszej Spółdzielni systemu bezpieczeństwa żywności HACCP oraz standardu IFS.

Jako Prezes Zarządu Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Siedlcach zapewniam, że cele  i założenia zawarte w Polityce Jakości będą realizowane i utrzymane na wszystkich szczeblach organizacyjnych zakładu.

Dane kontaktowe

Kazimierzowska 7, 08-110 Siedlce

 (25) 632 30 21

 osm@osm.siedlce.pl

(25) 632 76 08

 Pn - Pt: 7:00 - 15:00